Na Policijskoj akademiji FMUP-a završena obuka „Instruktor u rukovanju oružjem“

Sarajevo,

29.01.2020.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Danas je na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova završena obuka pod nazivom „Instruktor u rukovanju oružjem“ za 11 pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije.

Polaznicima koji su uspješno završili obuku danas su uručeni certifikati na svečanoj ceremoniji kojoj su, pored kolektiva Policijske akademije, prisustvovali i Mustafa Selmanović, komandant Specijalne jedinice Federalne uprave policije, i Damir Vejo, direktor PA.

U obraćanju prisutnima, Selmanović je uputio čestitke polaznicima te je istakao zadovoljstvo zbog uspješno realizirane obuke. Damir Vejo, direktor PA, također je poželio mnogo uspjeha polaznicima koji su uspješno završili obuku u njihovom daljnjem nadu, istakavši da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.

Realizacijom obuka ove i slične tematike, PA doprinosi usavršavanju policijskih kadrova koji su na ovaj način dobili priliku usvojiti nova znanja i vještine, koje će primijeniti u njihovom budućem radu kao policijski službenici.