Policijska akademija u saradnji sa Federalnom upravom policije organizovala prvi memorijalni turnir u malom nogometu „Mahir Begić“

Sarajevo,

04.02.2020.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U znak sjećanja na Mahira Begića, ubijenog policijskog službenika Federalne uprave policije, Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova je u saradnji sa FUP-om organizovala prvi memorijalni turnir u malom nogometu.

Turnir koji se održava 4. i 5. februara 2020. godine svečano je otvorila Hasena Begić, Mahirova majka, a učesnici su pripadnici svih policijskih agencija u BiH.

U obraćanju prisutnima Ensad Korman, v.d. direktora FUP-a, uputio je riječi zahvale federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari na svesrdnoj podršci i doprinosu organizaciji ovog značajnog događaja, kao i učesnicima turnira. Uz to je izrazio želju da ova manifestacija preraste u memorijalni turnir koji će se održavati svake godine.

PA na ovaj način nastoji istaknuti primjer pozitivne prakse i solidarnosti sa kolegama, u znak sjećanja na stradale policajce tokom obavljanja svojih dužnosti.

Ovom prilikom, PA izražava posebno zadovoljstvo zbog mogućnosti da aktivno sudjeluje u ovom značajnom događaju, koji je naišao na veliki odziv, a što je ujedno pokazatelj međusobne podrške policijskih agencija.

Na ovaj način PA nastavlja konitunirano raditi na promovisanju društvenih vrijednosti odajući počast kolegama koji su u obavljaju svojih dužnosti dali i svoj život. KRAJ