Obilježena godišnjica smrti Mahira Begića, policijskog službenika FMUP-a

07.02.2020.

Danas se navršava godina dana kako je mučki ubijen Mahir Begić, policijski službenik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Tim povodom federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i v.d. direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili su cvijeće na mjesto pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić” i mezarju Lokve, općina Hadžići, gdje je ubijeni ukopan. Istog dana posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Begića.

Podsjećamo, prije godinu dana u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je osiguravao objekat Centar za obuku u Suhodolu.

U znak sjećanja na Mahira Begića, na Policijskoj akademiji FMUP-a organizovan je prvi memorijalni turnir u malom nogometu, na kojem su učestvovali pripradnici svih policijskih agencija u BiH. Turnir, koji je održan 4. i 5. februara 2020. godine, naišao je na veliki odziv, a svečano ga je otvorila Hasena Begić, Mahirova majka.  

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, u znak sjećanja na stradale policajce, na ovaj način nastoji istaknuti primjer pozitivne prakse i solidarnosti sa kolegama koji su stradali tokom obavljanja svojih dužnosti. To je ujedno i pokazatelj međusobne podrške policijskih agencija.