Evroatlantski centar za koordinaciju odgovara na katastrofe NATO-a donirao zaštitnu opremu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

29.04.2020.

Radi pružanja pomoći Bosni i Hercegovini za vrijeme trajanja pandemije izazvane virusom Covid-19, Evroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe NATO-a i vojska SAD-a danas su uručili zaštitnu medicinsku opremu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Primopredaji donacije prisustvovali su šef Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane, predstavnik NATO-a, predstavnik MUP-a Republike Srpske, predstavnik Koordinacionog tijela Savjeta ministara te direktor Policijske akademije FMUP-a.

Spomenuta donacija je jedan od primjera uspješne i kontinuirane saradnje koje je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ostvarilo sa misijom NATO-a u BiH.   Donacija je od izuzetnog značaja s obzirom na to da je uručena u uslovima otežanog rada institucija i građana BiH.

Stoga Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova iskazuje posebnu zahvalnost i  zadovoljstvo zbog uspješne koordinacije sa NATO-om, a koja je ostvarena radi efikasne zaštite ljudskih života, prvenstveno svih policijskih službenika pri obavljanju njihovih svakodnevnih aktivnosti.

U spomenutom kontingentu opreme nalaze se zaštitne maske, rukavice i viziri koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova namjerava raspodijeliti kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i na taj način iskazati solidarnost sa kolegama u borbi protiv Covida-19.