Nastavak saradnje FMUP-a i OS BiH: Uposlenici PA FMUP-a uspješno završili kurs Strojeve radnje – napredni nivo

Sarajevo,

04.06.2021.

Saopćenje za javnost

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP) u saradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine organizovalo je kurs pod nazivom „Strojeve radnje – napredni nivo“ za uposlenike Policijske akademije FMUP-a.

Instruktori Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u periodu od 17. maja 2021. godine do 04. juna 2021. godine svakodnevno su s uposlenicima Policijske akademije FMUP-a radili na stručnom usavršavanju te unapređenju znanja i vještina stečenih na ranije organizovanom kursu.

Strojeve radnje predstavljaju jedan od ključnih elemenata u stručnom osposobljavanju kandidata za službu u policiji, posebno kada je riječ o održavanju javnog reda i mira, što znači da će stečena znanja poslužiti uposlenicima Policijske akademije FMUP-a u svakodnevnom obavljanju radnih zadataka.

Prisutnim se u ime FMUP-a obratio direktor Policijske akademije FMUP-a Damir Vejo koji se zahvalio pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na temeljnoj i korisnoj obuci iz strojevih radnji.

„Stečena znanja i vještine bit će od koristi našim voditeljima odjeljenja, nastavnicima i instruktorima u obavljanju svakodnevnih zadataka. Mi ćemo se truditi konstantnim radom da usvojena znanja i vještine dodatno usavršavamo, a sve s ciljem unapređenja sistema školovanja, usavršavanja i osposoboljavanja policijskih službenika i kandidata za rad u policiji“, rekao je Vejo.

Pukovnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Esnaf Nuhović izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuirane saradnje Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine naglasili su kako postoji volja i spremnost federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića za produbljivanjem uspješne saradnje na polju jačanja sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine.

Uposlenici Policijske akademije FMUP-a posjetili su Kasarnu Rajlovac OS BiH 2. juna 2021. godine gdje su imali priliku prisustvovati vježbi Počasne jedinice Oružanih snaga BiH, a koja je upriličena povodom posjete uposlenika Policijske akademije FMUP-a.