Čampara, Tanović i Muzur: Dodatno ćemo ojačati Policijsku akademiju FMUP-a

Sarajevo,

07.04.2022.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur danas su posjetili Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) gdje su se sastali s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom i šefom Odsjeka za osnovnu policijsku obuku u Policijskoj akademiji FMUP-a Nusretom Beširevićem.

Općine Novo Sarajevo i Ilidža u proteklom periodu donirale su FMUP-u namjenska sredstva za opremanje sale za borilačke sportove i teretane u Policijskoj akademiji FMUP-a, a što se direktno odrazilo na poboljšanje kvaliteta obuke polaznika osnovne policijske obuke.

Šef Odsjeka za osnovnu policijsku obuku u Policijskoj akademiji FMUP-a Nusret Beširević tim povodom zahvalio se načelniku Hasanu Tanoviću i načelniku Nerminu Muzuru što su prepoznali važnost Policijske akademije FMUP-a i što doprinose jačanju sigurnosnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Načelnici Hasan Tanović i Nermin Muzur izrazili su spremnost da i budućnosti podrže projekte FMUP-a koji se odnose na osnaživanje Policijske akademije FMUP-a poput izgradnje poligona pješadijskih prepreka i multifunkcionalnog parka za vježbanje polaznika osnovne policijske obuke.

"Posebno nam je drago što vidimo veliki trud i želju za jačanjem Policijske akademije FMUP-a kako od gospodina Čampare, isto tako i od gospodina Beširevića“, poručili su načelnici Tanović i Muzur.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara danas se obratio polaznicima osnovne policijske obuke. Trenutno u Policijskoj akademiji FMUP-a školuje se ukupno 208 polaznika, koji će po okončanju školovanja biti postavljeni na radna mjesta policajaca i mlađih inspektora.

„Vjerujem kako ćete svi po okončanju školovanja u Policijskoj akademiji FMUP-a časno i pošteno obavljati svoj posao uz strogo poštivanje zakona te služiti svojoj državi“, kazao je između ostalog ministar Čampara.