U Policijskoj akademiji FMUP-a uskoro u funkciji odjeli fizijatrije i radiologije

Sarajevo,

17.10.2022.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo dr. Anes Talović, dr. Sanjin Saračević, dr. Salko Mašić i dr. Samra Hadžiahmić-Limo posjetili su danas Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gdje su ih dočekali federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i vršitelj dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević.

Oni su, shodno ranijem dogovoru, obišli prostorije u krugu Policijske akademije FMUP-a koje bi shodno stručnim procjenama bile adekvatne za uspostavljanje odjela radiologije i fizijatrije.

„Svi inicijalni koraci su napravljeni, te slijedi izrada i potpisivanje sporazuma između Zavoda i FMUP-a, a plan je da već naredne 2023. godine odjeli počnu funkcionisati u punom kapacitetu“, kazao je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

Uspostavom fizijatrije i radiologije s modernim procedurama ultrazvuka i rendgen dijagnostike značajno bi se rastretili postojeći kapaciteti koji su već u deficitu u Kantonu Sarajevo.

„S obzirom na specifičnost posla najčešća potreba kadeta i uposlenika policijskih agencija su upravo pomenute usluge. To je ujedno i najčešći razlog velikog broja bolovanja i odsustva sa posla, te će ovakav potez značajno unaprijediti kvalitet rada i života“, istakao je direktor Zavoda dr. Anes Talović.

Osnovni cilj je proširenje kapaciteta Zavoda kako bi se upotpunila zdravstvena zaštita prema korisnicima kojih je više hiljada u Kantonu Sarajevo.