Ministar Ramo Isak pirmio u posjetu delegaciju Ambasade SAD-a u BiH

Sarajevo,

09.05.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Delegacija Ambasade SAD-a u BiH predvođena rukovodiocem jedinice za pitanja vladavine prava Matthew Hallowellom posjetila je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje se susrela sa ministrom Ramom Isakom.

Gospodin Hallowell čestitao je ministru Isaku na imenovanju i izrazio zadovoljstvo budućom saradnjom. Nakon upućenih riječi dobrodošlice, ministar Isak upoznao je goste sa najvažnijim aktivnostima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u oblasti sigurnosti na području Federacije BiH.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala.

Glavna tema razgovora bila je borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje te organiziranog kriminala i korupcije. Razgovarano je i o nastavku realizacije specijalističkih obuka u organizaciji američkih specijalnih snaga.

Ministar Ramo Isak zahvalio se gospodinu Hallowellu i saradnicima na posjeti te izrazio uvjerenje da će izuzetno dobra saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH biti nastavljena i dodatno ojačana.