Ministar Isak i dr. Talović o unapređenju pravnog okvira za kvalitetniju provjeru zdravstvene sposobnosti kandidata za prijem u policiju

Sarajevo,

06.06.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo dr. Anes Talović, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova gdje ga je dočekao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Ministar Isak i dr. Talović razgovarali su o nastavku saradnje za uspostavljanje odjela radiologije i fizijatrije u krugu Policijske akademije Federalnog MUP-a. Proširenjem kapaciteta Zavoda upotpunila bi se zdravstvena zaštita prema korisnicima kojih je više hiljada u Kantonu Sarajevo Uspostavom fizijatrije i radiologije s modernim procedurama ultrazvuka i rendgen dijagnostike značajno bi se rastretili postojeći kapaciteti koji su već u deficitu u Kantonu Sarajevo.

„S obzirom na specifičnost posla najčešća potreba kadeta i uposlenika policijskih agencija su upravo pomenute usluge. To je ujedno i najčešći razlog velikog broja bolovanja i odsustva sa posla, te će ovakav potez značajno unaprijediti kvalitet rada i života“, istakao je direktor Zavoda dr. Anes Talović.

Sagovornici su također razgovarali o unapređenju pravnog okvira za kvalitetniju provjeru zdravstvene sposobnosti kandidata za prijem u radni odnos u agencijama za provođenje zakona.