Ministar Isak na obilježavanju Dana državnosti Kraljevine Švedske

Sarajevo,

07.06.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj. E. ambasadorice Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, Johanna Strömquist. prisustvovao je svečanosti povodom obilježavanja Dana državnosti Kraljevine Švedske, najvećeg državnog praznika i dana velikog ponosa građana Švedske.

Ministar Isak je tim povodom, u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, uputio najiskrenije čestitke ambasadorici Kraljevine Švedske u BiH:

“Bosnu i Hercegovinu i Kraljevinu Švedsku povezuju iskreni i prijateljski odnosi i saradnja u brojnim oblastima koje želimo još više ojačati u budućnosti. Smatram da je Kraljevina Švedska odlučna i predana pružanju podrške Bosni i Hercegovini u nastavku reformskih procesa na putu ka EU integracijama, a sa sigurnosnog aspekta doprinosi procesu izgradnje mira i stabilizacije Bosne i Hercegovine” – izjavio je ministar Isak.

Prijem je organiziran u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, a Švedska svoj Dan državnosti slavi na ovaj datum od 1983. godine.