ISAK NA PROMOCIJI KNJIGE „POLICIJSKA OVLAŠTENJA I OPERATIVNO TAKTIČKE RADNJE“

Sarajevo,

08.06.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je u prostorijama Univerziteta u Sarajevu, prisustvovao promociji knjige „Policijska ovlaštenja i operativno taktičke radnje“ autora akademika prof.dr.sc. Borislava Petrovića i mr. iur. Sanina Čolića, nastavnika na predmetu „Poslovi policije i pravila ponašanja“ na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar se zahvalio autorima knjige i naglasio da je izuzetno ponosan na činjenicu da su uposlenici Policijske akademije Federalnog MUP-a uključeni i u rad akademske zajednice.

„Mišljenja sam da su ovakva djela potrebna u ovako izazovnim vremenima koja zahtjevaju puni angažman svih nas, a posebno akademske zajednice u prevazilaženju problema sa kojima se suočava policija, ali i cjelokupno društvo“ kazao je Isak.

Na promociji knjige pored ministra Isaka obratili su se i Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, dr. Amila Ferhatović, prodekanica Pravnog fakulteta u Sarajevu, te Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.