Isak na prijemu povodom proslave prvog službenog rođendana kralja Charlsa III

Sarajevo,

21.06.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj.E. ambasadora Juliana Reilly i Mrs. Bojane Reilly prisustvovao je svečanosti povodom proslave prvog službenog rođendana njegovog veličanstva kralja Charlsa III, u prisustvu velikog broja zvanica iz BiH.

Ministar Isak je tim povodom uputio u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime najiskrenije čestitke za rođendan kralju Charlsu III: "Građni Velike Britanije su pokazali u najvažnijim historijskim trenucima za Bosnu i Hercegovinu da su njeni veliki prijatelji i takvu uspješnu saradnju trebamo i dalje čuvati i njegovati".

Tradicionlano se već 275 godina, u mjesecu junu širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i u britanskim ambasadama širom svijeta, proslavlja rođendan suverena. Ovo je najveći događaj za većinu ambasada i prilika za jačanje bilateralnih odnosa i promociju Velike Britanije.

Prijemu su zajedno sa ministrom Isakom prisustvovali policijski i državni službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.