POZIV ZA MEDIJE U POVODU OBILJEŽAVANJA 1. JULA DANA POLICIJE U FBIH

Sarajevo,

02.07.2023.

Poštovani,

u ime federalnog ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Rame Isaka i direktora Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidina Munjića, čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas da prisustvujete svečanoj ceremoniji obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja će se održati u ponedjeljak, 3. 7. 2023. godine u Domu policije, ul. Tina Ujevića br. 1, sa početkom u 11 sati.

Dolazak novinarskih ekipa je predviđen u intervalu od 10.15 do 10.45 sati, primopredaja raporta predviđena je u 10.30 ispred Doma policije.

Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

Tokom svečanosti bit će prikazan kratkometražni film koji prikazuje proces obuke kadeta na Policijskoj akademiiji Federalnog MUP-a, kao i impresivne detalje policijskih akcija pripadnika Federalne uprave policije Federalnog MUP-a.

Na svečanoj ceremoniji bit će uručene nagrade i priznanja zasluženim pojedincima i kolektivima koji su dali značajan doprinos u unaprjeđenju rada Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije Federalnog MUP-a.

Povodom gore navedenog, zadovoljstvo nam je pozvati vas da Vašim prisustvom uveličate ovu svečanost i da istu na adekvatan način medijski propratite.

S poštovanjem