Isak se sastao sa Christine Toudic, ambasadoricom Francuske u Bosni i Hercegovini

Sarajevo,

05.07.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u posjetu Christine Toudic, ambasadoricu Francuske u Bosni i Hercegovini i Philippe Gangloff, pukovnika Nacionalne žandarmerije, atašea za unutrašnju sigurnost Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Toudic je čestitala ministru Isaku na imenovanju te mu poželjela puno uspjeha u budućem radu i na obavljanju izazovne funkcije.

Na sastanku je ocjenjeno kako Bosna i Hercegovina i Francuska imaju dugogodišnju dobru saradnju sa institucijama sistema sigurnosti, te da će tu saradnju u skladu sa svojim nadležnostima produbiti i ojačati.

Ministar Isak upoznao je ambasadoricu Toudic i pukovnika Gangloffa sa stanjem sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine, kao i izazovima sa kojima se susreće Federalna uprava policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar se zahvalio na podršci koju Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovni konstantno pruža policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da će se izuzetno uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasada Francuke nastaviti i u budućnosti.