Sastanak Isaka i Bašića: Intenzivirati saradnju između Federalnog MUP-a i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom

Sarajevo,

21.08.2023.

Ministar Isak sasatao se danas sa Emirom Bašićem, v.d. direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom pri čemu su razgovarali o saradnji u oblasti edukacije iz finansijskih istraga koje su unadležnosti ove agencije.

Direktor Bašić upoznao je ministra Isaka o zatečenom stanju u Agenciji kao i o stanju u jedanaest privrednih društava kojima upravlja Agencija.

Zaključeno je kako je od krucijalne važnosti za kompletan sistem saradnja ove agencije, Federalnog MUP-a i Federalne uprave policije.

Ministar Isak dao je punu podršku direktoru Bašiću u otklanjanju nepravilnosti i unapređenju rada Agencije i istakao kako je uvjeren da će direktor Bašić svojim radom i zalaganjem znatno unaprijediti rad Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Federalni MUP biće aktivan partner ovoj agenciji ne samo u dijelu provođenja stručnih edukacija iz oblasti finansijskih istraga i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelima, već i u drugim aktivnostima kojima će se poboljšati rad Agencije u borbi protiv svih oblika finansijskog kriminala

Sagovornici su na kraju zaključili kako će intenzivirati saradnju i održavanje sastanaka između Federalnog MUP-a i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom s ciljem razmjene informacija, jačanja saradnje u oblasti edukacije i provođenja finansijskih istraga.

 

 

 

 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST