Ministar Isak prisustvovao svečanom otvaranju Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete

Sarajevo,

28.08.2023.

Saopćenje za javnost

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Samira Šarića, predsjedavajućeg predsjedništva Teakwondo saveza Bosne i Hercegovine danas je u Areni hotela Hills prisustvovao svečanom otvaranju Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete koje se održava u Sarajevu.

Ministar Isak je tim povodom, izjavio kako je ovaj događaj značajan za našu državu i teakwondo sport, a posebno za sve mlade koji se bave ne samo ovim nego i ostalim sportovima. Takmičarima je poželio puno uspjeha, da postignu što bolje rezultate i da u što boljem svjetlu predstave državu Bosnu i Hercegovinu.

„Sport pomaže djeci i mladima da se nauče disciplini, odgovornosti, te kvalitetnom raspoređivanju vlastitog vremena što će im koristiti u budućnosti, a pogotovo danas kada su djeca izložena različitim sadržajima na društevnim mrežama od kojih je većina nasilnog karaktera. Stoga smatram da Bosni i Hercegovini treba što više ovakvih događaja ukoliko želimo da stvorimo sigurnije okruženje za našu djecu i omladinu.“


 Grad Sarajevo je po prvi put organizator Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete, a pored ministra Isaka svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvaničnika među kojima su bili predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić koji je i otvorio takmičenje, ministar rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Delić, zatim predsjednik Taekwondo saveza Republike Turske Šahin Metin, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, te zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić i mnogi drugi.