U akciji dobrovoljnog darivanja krvi učestvovala 163 polaznika Policijske akademije Federalnog MUP-a

Sarajevo,

08.09.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine organizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi za polaznike Akademije.

Tradicionalno u velikom broju polaznici Policijske akademije Federalnog MUP-a iz Zapadnohercegovačkog kantona, Tuzlanskog kantona, Kantona 10 i Posavskog kantona, odazvali su se ovom humanom pozivu, te još jednom na taj način dokazali da su spremini da kao budući policijski službenici jačaju saradnju sa svim institucijama koje doprinose dobrobiti zajednice.

Akciji su se odazvala 163 polaznika, a neki polaznici su po prvi put učestvovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Kabinet federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka zahvalio se državnim službenicima i namještenicima Policijske akademije FMUP-a na uspješno organizovanoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

“Posebno smo ponosni na humanost koju su pokazali polaznici osnovne policijske obuke koje stimulišemo da nastave učestvovati u humanitarnim akcijama”, navodi se u obavještenju Kabineta ministra Rame Isaka upućenom uposlenicima i polaznicima Policijske akademije FMUP-a.

Polaznici Policijske akademije FMUP-a već dugi niz godina odazivaju se ovom humanom činu, te se nalaze među najbrojnijim grupacijama građana u FBiH po brojnosti odaziva na dobrovoljno darivanje krvi.

Zavod za tranfuzijsku medicinu Federacije BiH zahvalio se Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i polaznicima osnovne policijske obuke na odličnoj dugogodišnjoj saradnji i bezrezervnoj podršci u liječenju bolesnih sugrađana.