Isak i Munjić čestitali MUP-u BPK na provedenoj akciji: Pokazali ste izuzetnu hrabrost i spremnost da se uhvatite u koštac sa svakodnevnim izazovima u vašem poslu

Sarajevo,

11.09.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić uputili su danas depešu rukovodstvu Ministarstvu za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona.

Ministar Isak i direktor Munjić iskazuju poštovanje i čestitaju rukovodstvu i policijskim službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona na uspješno provedenoj operativnoj akciji u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde pronašli i zaplijenili narkotička sredstva i to: amefetamin -286,65 g , heroin - 27,97 g, tablete tramadola 11- komada i druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku. Tom prilikom policijski službenici MUP-a BPK-a lišili su slobode četiri osobe.

„Pripadnicima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona čestitamo na uspješno provedenoj akciji u borbi protiv zloupotreba droga. Pokazali ste izuzetnu hrabrost i spremnost da se uhvatite u koštac sa svakodnevnim izazovima u vašem poslu, a ova akcija rezultat je uspješnog sistemskog i koordiniranog rada policijskih službenika“ izjavio je ministar Isak.

Ovo je do sada najveća zapljena narkotika od osnivanja Ministarstva za unutrašnje poslove -a BPK-a.