Ministar Isak sastao se sa ministricom Aidom Salčinović: U fokusu borba protiv korupcije u zdravstvu

Sarajevo,

01.11.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa Aidom Salčinović, ministricom zdravstva Zeničko-dobojskog kantona gdje su razgovarali o svakodnevnim izazovima sa kojima se susreću u radu.

Ministar Isak pružio je podršku radu ministrice Salčinović koja je nedavno imenovana na ovu poziciju te pohvalio njeno zalaganje koje ima za cilj poboljšanje zdravstvene infrastrukture i pristupačnosti zdravstvenih usluga na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar je informisao ministricu Salčinović o razgovoru sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem te istakao da će Vlada FBiH pružiti podršku svim naporima koji će voditi unapređenju stanja u zdravstvu, na čemu se ministrica zahvalila i poručila kako će Vlada FBiH u ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona imati pouzdanog partnera.

Ministrica Salčinović istakla je da je potrebno unaprijediti zdravstveni sistem kako bi građanima Zeničko-dobojskog kantona pružili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, zahvalila se ministru Isaku što je prepoznao zalaganje ovog ministarstva na očuvanju zdravlja pojedinca te pohvalila napore koje poduzima federalni ministar unutrašnjh poslova na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Isak posebno je ukazao na važnost borbe protiv kriminala i korupcije u svim sferama javnog života, a posebno u zdravstvu. „Zdravstveni sistem mora biti u službi građana“, jasna je poruka ministra Isaka.

Sagovornici su usaglasili kako će nastaviti daljnju saradnju u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život građana Bosne i Hercegovine.