Ministar Isak prisustvovao obilježavanju 31. godišnjice od osnivanja 7. muslimanske viteške brigade Zenica

Sarajevo,

17.11.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 31.godišnjice od osnivanja 7. muslimanske viteške brigade Zenica, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Počast poginulim borcima odata je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježju šehidima u zeničkoj vojnoj kasarni u kojoj je bila komanda i sjedište 7.muslimanske brigade.

„Na današnji dan, ali i svakog dana sa posebnim poštovanjem trebamo se sjetiti svih boraca 7. muslimanske viteške brigade Zenica koji su pokazali hrabrost i odlučnost u ratu, a mnogi od njih su svoje živote dali za slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Na nama je da cijenimo i poštujemo njihovu žrtvu i da očuvamo našu Bosnu i Hercegovinu u postojećim granicama “,- kazao je ministar Isak.
Ova jedinica dala je veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine, ne samo na području koje je kontrolirao Treći korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine, u čijem je sastavu bila, već i na ostalim ratištima naše države.