Počela obuka XVII generacije kadeta sudske policije na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova

Sarajevo,

04.12.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu danas je počela obuka XVII generacije kadeta sudske policije za čin "sudski policajac".

Obuku će u narednih šest mjeseci pohađati 57 kadeta sudske policije shodno Nastavnom planu i programu obuke kadeta koji je donio direktor Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Polaznicima obuke obratili su se Nusret Beširević, v.d. direktora Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Dženad Grošo, direktor Sudske policije u FBiH.

Gospodin Nusret Beširević polaznicima obuke poželio je dobrodošlicu te istakao dugogodišnju pozitivnu saradnju sa Sudskom policijom u FBiH. Također je izrazio nadu da će i ova generacija kadeta sudske policije, kao i dosadašnje, uspješno okončati navedenu obuku i da će na Akademiji steći znanje koje im je potrebno za profesionalno obavljanje poslova sudskog policajca i napredovanje u profesionalnoj karijeri.

 

Direktor Grošo je polaznicima obuke ukazao da od istih očekuje visok nivo radne discipline, kao i maksimalan angažman kako bi tokom obuke stekli potrebno znanje i vještine. Posebno je naglasio da će od nivoa znanja koji polaznici steknu na Akademiji uveliko ovisiti i njihovi kasniji rezultati rada. Također je izrazio zahvalnost Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova što je uprkos velikom broju kadeta koji se trenutno školuju na Akademiji omogućeno da i kadeti sudske policije otpočnu sa obukom.