Ministar Isak sastao se danas sa zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo,

06.02.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova sastao se danas sa Mirzom Čelikom, zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u sjedištu Federalnog MUP-a.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji na području Federacije BiH sa posebnim osvrtom na sigurnosnu situaciju na području Kantona Sarajevo.

Zastupnik Čelik poseban fokus stavio je na narušenu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo te je ovom prilikom istakao kako je već ranije upućen zahtjev za održavanje tematske sjednice o sigurnosti saobraćaja.

Zastupnik Čelik pozdravio je aktivnosti koje poduzima ministar Isak na unaprjeđenju stanja u oblasti sigurnosti te je istakao da su evidentne pozitivne promjene u pogledu poboljšanja statusa policijskih službenika Federalne uprave policije Federalnog MUP-a kao i važnost donošenja Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima u Federaciji BiH, a za koje je ministar Isak sa saradnicima već pokrenuo aktivnosti na njihovoj izradi.

Na sastanku je zaključeno kako je za stvaranje boljeg i sigurnijeg ambijenta u Bosni i Hercegovini ključna saradnja predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti.