Ministar Isak sastao se sa predstavnicima Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja

Sarajevo,

07.02.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se sa Predstavnicima Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona Bećirović Nazimom, predsjednikom Saveza i Fetić Murisom, sekretarom Saveza.

Na satanku su razgovarali o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine te o položaju demobilisanih boraca i odredbama Zakona o dopunskim pravima boraca na na nivou BiH.

Ministar Isak podržao je rad Saveza te istakao kako bi žrtvu koju su tokom agresije na BiH podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine trebalo više cijeniti i uvažavati. Oni su svoju odanost i patriotizam dokazali kad je bilo najpotrebnije, a na nama je da nastavimo njihovu borbu tako što ćemo očuvati jedinstvenu i cjelovitu BiH.

Predstavnici Saveza zahvalili su se ministru Isaku na prijemu i podršci u radu te pohvalili njegov trud i zalaganje koji ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.