Obilježena peta godišnjica od ubistva policijskog službenika Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Mahira Begića

Sarajevo,

09.02.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Dana, 09.02.2024. godine, navršava se pet godina od dana kada je mučki ubijen policijski službenik Federalne uprave policije Mahir Begić.

Delegacija Federalne uprave policije Federalnog MUP-a, na čelu sa direktorom Federalne uprave Federalnog policije MUP-a Vahidinom Munjićem, delegacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, te predstavnici sindikata su u znak sjećanja na Mahirovu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih zadataka položile vijence na Spomen obilježju u „Centru za obuku policijskih kadrova – Mahir Begić“ u Suhodolu.

Također, pologanjem vijenca, učenjem fatihe, te na druge prigodne načine na mezarju „Lokve“ u općini Hadžići, odata je počast poginulom policijskom službeniku, Mahiru Begiću. Delegacija je posjetila i majku poginulog policijskog službenika.

Podsjećamo, dana 09.02.2019. godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma podmukao i okrutan način lišio života policijskog službenika Federalne uprave policije, Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.