Javnosti će biti prezentovani rezultati za 12 mjeseci iz oblasti stanja saobraćaja u FBiH

Sarajevo,

18.06.2009.

SARAJEVO, 18. juni/lipanj 2009. godine. – Na redovnom sastanku Ekspertnog tima za analizu i koordinaciju provođenja mjera iz Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine 2008.¬-2013.”, održanom u FMUP-u, dogovoreno je održavanje godišnje pres-konferencije.
Kako je dogovoreno, pres-konferencija će biti održana krajem juna, na kojoj će javnosti biti prezentovani rezultati provođenja Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine 2008.¬-2013.”.
“Budući da se uskoro navršava godina dana od početka implementacije Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne I Hercegovine 2008.-2013.”, tim povodom će biti organizovana pres-konferencija”, istakao je Kemal Ademović, predsjednik Ekspertnog tima FMUP-a.
Na ovom sastanku razgovaralo se i o organizaciji Okruglog stola o temi “Analiza uzročnika saobraćajnih nezgoda na području FBiH”, koji bi trebao biti održan početkom septembra.
Ekspertni tim FMUP-a je formiran rješenjem federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića u julu 2008. godine.
Zadatak Ekspertnog tima je da analizira i koordinira provođenje mjera iz Akcionog plana za provedbu mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine 2008.-2013.”, te na osnovu toga da po potrebi daje instrukcije kantonalnim MUP-ovima u daljnjoj realizaciji plana. (KRAJ)