Ministar Isak sastao se sa predstavnicima boračke populacije

Sarajevo,

29.02.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova primio je u posjetu danas Skopljak Fikreta, predsjednika organizatora otpora Srednjobosanskog kantona, Siladžiju Murata, člana Patriotske lige BiH, Vranj Sulejmana, generala i Šačić Abdurahmana, predjsednika organizatora otpora FBiH.

Na sastanku su razgovarali o problemima sa kojima se suočava boračka populacija, kao i o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine te o položaju demobilisanih boraca i odredbama Zakona o dopunskim pravima boraca.

Sagovornici su ministru Isaku čestitali 1. mart Dan nezavisnosi Bosne i Hercegovine, zahvalili su se na podršci, na toplom i srdačnom prijemu, pohvalili su i podržali aktivnosti koje ministar Isak poduzima na očuvanju sigurnosti na području Federacije BiH.

Ministar Isak naglasio je kako su borci dali značajnu ulogu u odbrani zemlje, a svojim zalaganjem i žrtvovanjem su doprinijeli opstanku države Bosne i Hercegovine, promociji mira, tolerancije, ravnopravnosti, multietničnosti i suživota i u najtežim ratnim danima te kako bi žrtvu koju su tokom agresije na BiH podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine trebalo više cijeniti i uvažavati.