Ministar Isak položio cvijeće na spomen obilježja “Kameni spavač” i “Papirna” u Zenici

Zenica,

01.03.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i savjetnik ministra Federalnog MUP-a Kasim Alić položili su danas cvijeće u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na spomen obilježja "Kameni spavač" i "Papirna" u Zenici, kako bi odali počast svim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine, ali i Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945.godine.

Ministar Isak tom prilikom čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti te poručio: “Danas se borimo da očuvamo nezavisnost BiH, nismo se predali niti posusustali u ratu pa nećemo ni danas u miru kada vodimo političke ratove za očuvanje naše nezavisnosti i kako naša mladost ne bi ponovo proživjela ono što smo mi braneći svoju slobodu i nezavisnost.”

 

Republika Bosna i Hercegovina je nakon održanog referenduma o nezavisnosti stekla međunarodno priznanje te uz ogromne žrtve sačuvala svoje međunarodno priznate granice i potvrdila svoj državnopravni kontinuitet.

Svečanom defileu prisustvovali su predstavnici institucija u FBiH, predstavnici brojnih boračkih udruženja, delegacije političkih stranaka kao i mnogobrojni građani.