Isak prisustvovao svečanoj tribini povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Zenica,

03.03.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je svečanoj tribini povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na temu "Uloga i važnost odbrane Gornje Zenice za Grad Zenicu" u organizaciji Mjesne zajednice, džemata Gornja Zenica, Udruženja žena "Hana GZ" i Mreže Mladih Gornja Zenica, koja je održana u Društvenom domu Mjesne zajednice Gornja Zenica.

Ministar Isak zahvalio se Durmić Ahmedu, predsjedniku MZ Gornja Zenica na pozivu i podsjetio na značaj Sedme muslimanske Viteške brigade koja je dala veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine, ne samo na području koje je kontrolirao Treći korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine, u čijem je sastavu bila, već i na ostalim ratištima naše države.

„Svakog dana sa posebnim poštovanjem trebamo se sjetiti svih boraca 7. muslimanske viteške brigade Zenica koji su pokazali hrabrost i odlučnost u ratu, a mnogi od njih su svoje živote dali za slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Žrtvu koju su tokom agresije na BiH podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine trebamo više cijeniti i uvažavati. Oni su svoju odanost i patriotizam dokazali kad je bilo najpotrebnije, a na nama je da nastavimo njihovu borbu tako što ćemo očuvati jedinstvenu i cjelovitu BiH”- kazao je ministar Isak.

Svojim prisustvom skup su uveličali mnogi gosti, među kojima su pripadnici Armije RBiH, dobitnici najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” Ferid Haseljić i Amir Ismić-Baton, članovi udruženja Sedme muslimanske Viteške brigade, te Elmin Šabanović, kantonalni zastupnik u skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Moderator večeri bio je uvaženi gospodin Ramiz Kahriman, prvi komandant patriotske lige i odbrane Gornje Zenice.