Ministar Ramo Isak podržao KK “Leopard” i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

Zavidovići,

10.03.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

U organizaciji Karate kluba “Leopard” danas je u gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima organizovano polaganje za viša karate zvanja, a događaj je podržao i federalni ministar unutrašnjih polova Ramo Isak.

“Nastojim, koliko mi to obaveze dozvoljavaju, podržati sve pojedince i klubove na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i BiH. U vremenu ekspanzije interneta i društvenih mreža, veliki je uspjeh njegovati sport i privući mlade da se bave sportom” - rekao je ministar Isak.

 Ističe kako je oduševljen sposobnostima i spremnošću prijavljenih kandidata, koji su impresionirali sve prisutne u dvorani. Ministar Isak čestitao je organizatorima polaganja za učenička i viša karate zvanja Avdić Sanjinu i Sadinu na organizovanju ovog događaja.

Pored ministra Isaka polaganju su prisustvovali i Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, te Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Prisustvo i ovom sportskom događaju, baš kako je to bio slučaj sa drugim sportskim manifestacijama održanih proteklih dana, najbolji je pokazatelj apsolutne opredijeljenosti ministra Isaka da podržava sve sportske kolektive.