Isak: Nešiću, javno te pozivam, hajde kreni u disoluciju ako smiješ!

Sarajevo,

13.03.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića o tome da je mirna disolucija moguća i da se Bosna i Hercegovina može podijeliti kao Jugoslavija.

„Bosna i Hercegovina je suvrena i nezavisna država koja postoji i nastavit će postojati u trenutnim granicama. Nikakva disolucija Bosne i Hercegovine, a posebno ne mirnim putem, nije moguća. Bosanskohercegovački politički sistem nije idealan to se najbolje vidi iz činjenice da se na poziciji ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine nalazi Nenad Nešić koji priziva raspade države.

Ovakve izjave, izgovorene od strane čovjeka koji svaki mjesec prima platu iz budžeta državnih institucija, smatram najprizemnijim oblikom populizma i dodvoravanja radikalnom biračkom tijelu koje još uvijek nije svjesno da je Bosna i Hercegovina trajna kategorija.

Nenade, ti si Bosanac i Hercegovac, etnički: pripadnik srpskog naroda, tvoj glavni grad je Sarajevo, a na ličnoj karti u rubrici „državljanstvo“ piše ti „BiH“. To su fakti. Ako ti se ne sviđaju, spakuj kofere i odlazi. Javno te pozivam, hajde kreni u disoluciju ako smiješ ili nas sve poštedi gluposti kojima svakodnevno zagađuješ javni prostor.

Tvoje izjave o disoluciji samo govore kako je tvoj način razmišljanja u potpunoj disoluciji sa zdravim razumom“, navodi se u reakciji ministra Isaka.