Na području Livanskog kantona održano niz predavanja u vrtićima, osnovnim i srednjim školama o temi “Sigurnost u prometu”

Livno,

24.06.2009.

LIVNO, 24. juni/lipanj 2009. godine – Policijski službenici MUP-a Kantona 10-Livno u proteklom periodu obavili su niz posjeta i predavanja u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.
Predavanja su održana o temi “Sigurnost u prometu”, a dio su Akcionog plana za provedbu mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine 2008.-2013.”.


Rafael Pivić, policijski komesar MUP-a 10-Livno kazao je da su predavanja održana u osam osnovnih škola na području Livna i Tomislavgrada, u nekoliko srednjih škola, čime je obuhvaćeno 550 učenika srednjih i 400 učenika osnovnih škola.

“Također, predavanje o temi “Sigurnost u prometu” održano je i u vrtiću “Pčelica” u Livnu. Budući da je nastupio ljetni raspust, u septembru nastavljamo sa našim aktivnostima, tako da će predavanja na početku školske godine biti održana i svim učenicima trećih razreda u svim srednjim školama na ovom području”, dodao je komesar Pivić.

Pored ovih predavanja, portparol MUP-a Kantona 10-Livno i inspektor za saobraćaj u ovom ministarstvu, u proteklih nekoliko mjeseci u više navrata su gostovali na svim lokalnim TV i radijskim stanicama. Tom prilikom, oni su govorili o Akcionom planu za provedbu mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine 2008.-2013.”, o kampanji “Pazi kako voziš” te ostalim aktivnostima koje su dio ovog Akcinog plana. (KRAJ)