Ministar Isak na centralnoj svečanosti povodom Dana Policije MUP-a ZDK-a

Sarajevo,

15.05.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić prisustvovali su danas centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko - dobojskog kantona.

 

„U ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova upućujem vam iskrene čestitke povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Želim da i u budućnosti uspješno služite našim građanima štiteći njihove živote i imovinu, jer je zadatak svih nas da pružimo sigurnost i stabilnost svim građanima Bosne i Hercegovine, a to najbolje možemo ostvariti zajedničkim djeovanjem i saradnjom. Također, ovo je prilika da se sjetimo i odamo počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Sretan vam Dan policije i budite ponosni što ste kao policajci hrabri i požrtvovani i što služite narodu“- uputio je iskrenu čestitku ministar Isak.

 

Na centralnoj svečanosti saopćeni su rezultati pojedinačnih i ekipnih takmičenja u streljaštvu, odbojci, malom nogometu, stonom tenisu i šahu, koja su održana ranije u okviru obilježavanja Dana policije MUP-a ZDK-a.

Također su dodjeljena kolektivna priznanja organizacionim jedinicama Ministarstva te pojedinačna priznanja i nagrade službenicima.