Ministar Isak na promociji XIX generacije kadeta Granične policije Bosne i Hercegovine

Mostar,

23.05.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas svečanoj promociji 98 kadeta XIX generacije Granične policije Bosne i Hercegovine.

Kadeti su uspješno okončali obuku u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i stekli čin „policajac“.

Marko Vujević, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, čestitao je kadetima na završenoj obuci koja je usklađena sa Frontex-ovim Zajedničkim nastavnim planom i programom temeljne obuke granične i obalne straže EU. Također je pohvalio kadete koji su ostvarili najbolji uspjeh na obuci te iskazao uvjerenje da će znanje koje su stekli na obuci uspješno primijeniti u praksi.

 

Ministar Isak čestitao je policijskim službenicima Granične policije BiH uspješno okončanu obuku i zaželio im uspješnu i efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala, a posebno protiv nezakonitih migracija, krijumčarenja ljudi, nasilnog prelaska granica, kao i ostalih izazova sa kojima će se ubudućnosti svakodnevno susretati. „Želim vam da ubrzo postanete dio Frontex porodice kako bi ojačali zaštitu državne granice i bili što uspješniji u borbi protiv svih oblika kriminala,“ poručio je ministar Isak.

Promociji kadeta u Mostaru su prisustvovali predstavnici policijskih agencija i predstavnici institucija sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.