Ministar Isak prisustvovao promociji XVII generacije polaznika Sudske policije u FBiH

04.06.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas promociji XVII generacije polaznika Sudske policije u FBiH za čin „sudski policajac“ na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a.

Na promociji prisutnima su se obratili Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, Dženad Grošo, direktor Sudske policije u FBiH, Nusret Beširević, v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a i Amila Begić, polaznica XVII generacije Sudske policije sa najbolje ostvarenim rezultatima.

Polaznica Begić, zahvalila se ministru Isaku na pomoći i podršci, direktoru Bešireviću na planiranju i provođenju obuke te naglasila kako su polaznici imali priliku učiti od najboljih predavača, instruktora i voditelja odjeljenja, kako bi nakon obuke bili osposobljeni dostojno obavljati svakodnevne poslove i zadatke.

 

Direktor Beširević zahvalio se ministru Isaku na snažnoj podršci, jer je prepoznao značaj i ulogu Policijske akademije FMUP-a u sistemu sigurnosti. Također se zahvalio i direktoru Groši koji je inicirao donošenje novog nastavnog plana i programa na Akademiji, polaznicima je poželio da znanje stečeno na Akademiji što bolje primjene u praksi.

Direktor Grošo zahvalio se ministru Isaku na pomoći i podršci koju pruža Sudskoj policiji u FBiH kao i Policijskoj akademiji na planiranju i provođenju obuke kadeta te je čestitao polaznicima na završenoj obuci i poželio uspjeh u budućem radu. Posebno je istaknuo da ove godine Sudska policija obilježava 25. godina postojanja te da mu je čast i zadovoljstvo što je ova agencija izrasla u uspješnu i profesionalnu agenciju za provođenje zakona.

 

Ministar Isak je tokom obraćanja poručio polaznicima: „Ponosan sam što ste odabrali ovu profesiju iako ste svjesni izazova sa kojima se svakodnevno susrećete u radu. Vjerujem da ćete se profesionalno i patriotski, odnositi prema ovom časnom zanimanju te da ćete znanja koja ste stekli na Akademiji znati primjeniti sutra u praksi“.

Na kraju svečanosti kadetima su uručene diplome, položili su zakletvu, te pristupili potpisivanju Izjava zakletve. Svečanosti su pored ministra i direktora prisustvovale i mnogobrojne zvanice.