Isak na prijemu povodom proslave službenog rođendana kralja Charlsa III

Sarajevo,

11.06.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj. E. ambasadora Juliana Reilly i Mrs. Bojane Reilly prisustvovao je svečanosti povodom proslave službenog rođendana njegovog veličanstva kralja Charlsa III, u prisustvu velikog broja zvanica iz BiH.

 

Ministar Isak je tim povodom uputio u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime najiskrenije čestitke za rođendan kralju Charlsu III: "Velika Britanija je snažan partner i iskren prijatelj BiH, a to je još jednom dokazala svojom podrškom usvajanju te sponzoriranju Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Zahvaljujemo se narodu Velike Britanije te njihovim predstavnicima u BiH što konstantno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te se zalažu za očuvanje sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti snažno podržavati demokratsku i multietničku državu Bosnu i Hercegovinu kao i njen put ka evropskim i euroatlantskim integracijama”.

 

Tradicionlano se već 275 godina, u mjesecu junu širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i u britanskim ambasadama širom svijeta, proslavlja rođendan suverena. Ovo je najveći događaj za većinu ambasada i prilika za jačanje bilateralnih odnosa i promociju Velike Britanije.