Ministar Isak na svečanoj akademiji povodom Dana MUP-a USK-a

Bosanska Krupa,

12.06.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa direktorom Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem prisustvovao je danas svečanoj akademiji povodom obilježavanja 12. juna Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Delegacija Federalnog MUP-a zajedno sa Adnanom Habibijom, ministrom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Amelom Kozlicom, zamjenikom direktora Uprave policije USK-a položila je cvijeće na Centralnom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi i učenjem Fatihe odala počast za 503 bosanskokrupska šehida koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

 

Ministar Isak u svom obraćanju pohvalio je rad ministra Habibije i zamjenika Kozlice te podržao aktivnosti koje poduzimaju na unaprjeđenju stanja u oblasti sigurnosti na području Unsko-sanskog kantona.

„U ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, sa željom da i dalje postižete uspjehe i dobre rezultate u ispunjavanju vaših zadataka u očuvanja mira i stabilnosti na području Unsko-sanskog kantona. Zadatak svih nas je da pružimo sigurnost i stabilnost svim građanima Bosne i Hercegovine, a to najbolje možemo ostvariti zajedničkim djeovanjem i saradnjom. Također, potrebno je da se danas na Dan policije ali i svakog dana, sa posebnim poštovanjem sjetimo svih poginulih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Sretan vam Dan policije i budite ponosni što ste kao policajci hrabri i požrtvovani i što služite narodu“- kazao je ministar Isak.

 

Svečanoj akademiji prisusutvovali su predstavnici svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.