NAJAVA ZA MEDIJE - 1. juli Dan policije u FBiH

Sarajevo,

28.06.2024.

Obavještavamo Vas da će 1. 7. 2024. godine (u ponedjeljak) sa početkom u 13.00 sati u Domu policije, ul. Tina Ujevića br. 1, biti održana svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije u Federaciji BiH.

Ovom prilikom, pristunim će se obratiti Vahidin Munjić, direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a, Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova i Nermin Nikšić, premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom svečanosti bit će prikazan kratkometražni film o Federalnoj upravi policije koji prikazuje pripadnike Specijalne policijske jedinice FUP-a i Jedinice za podršku u Sektoru uniformisane policije FUP-a u obavljanju svakodnevnih aktivnosti prilikom otkrivanja, identifikacije, pronalaženja i privođenja lica koje treba izvesti pred lice pravde. U filmu je prikazan proces obuke kadeta na Policijskoj akademiji FMUP-a te koliko je rada i zalaganja potrebno da bi se stekle vještine koje je potrebno da ima svaki policijski službenik.

Nakon toga bit će uručene nagrade i priznanja zasluženim pojedincima i kolektivima koji su dali značajan doprinos u unaprjeđenju rada Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.