POZIV ZA MEDIJE

Sarajevo,

30.06.2024.

 

U ime federalnog ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Rame Isaka i direktora Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidina Munjića, čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas da prisustvujete svečanoj ceremoniji obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja će se održati 1. 7. 2024. godine (u ponedjeljak) sa početkom u 13.00 sati u Domu policije, ul. Tina Ujevića br. 1.

Dolazak novinarskih ekipa je predviđen u intervalu od 12.00 do 12.30 sati, kada je planirano postrojavanje Počasnog voda FMUP-a i predaja raporta ministru Isaku ispred Doma policije.

Ovom prilikom, pristunim će se obratiti Vahidin Munjić, direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a, Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova i Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom svečanosti bit će prikazan kratkometražni film o Federalnoj upravi policije koji prikazuje pripadnike Specijalne policijske jedinice FUP-a i Jedinice za podršku u Sektoru uniformisane policije FUP-a u obavljanju svakodnevnih aktivnosti prilikom otkrivanja, identifikacije, pronalaženja i privođenja lica koje treba izvesti pred lice pravde. U filmu je prikazan proces obuke kadeta na Policijskoj akademiji FMUP-a te koliko je rada i zalaganja potrebno da bi se stekle vještine koje je potrebno da ima svaki policijski službenik.

Nakon toga bit će uručene nagrade i priznanja zasluženim pojedincima i kolektivima koji su dali značajan doprinos u unaprjeđenju rada Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. (KRAJ)