Isak na prijemu povodom 4. jula Dana nezavisnosti SAD-a

Sarajevo,

03.07.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj. E. ambasadora Michaela Murphya prisustvovao je svečanosti povodom proslave 248. godišnjice Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država u prisustvu velikog broja zvanica iz BiH.

Ministar Isak je tim povodom uputio u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime najiskrenije čestitke povodom obilježavanja 4. jula Dana nezavisnosti SAD-a: "Slaveći 248. rođendan, američki narod odaje priznanje i potvrđuje privrženost vrijednostima Deklaracije o nezavisnosti, dokumentu koji je predstavljao inspiraciju za američki narod, ali i za ljude širom svijeta u borbi za slobodu i dostojanstvo. Sjedinjene Američke Države su snažan partner i iskren prijatelj BiH, a to su još jednom dokazale svojom podrškom usvajanju te sponzoriranju Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Zahvaljujemo se narodu Sjedinjenih Američkih Država te njihovim predstavnicima u BiH što konstantno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH te se zalažu za očuvanje sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti snažno podržavati demokratsku i multietničku državu Bosnu i Hercegovinu kao i njen put ka evropskim i euroatlantskim integracijama”.

Svečanom prijemu povodom 248. godišnjice nezavisnosti SAD-a prisustvovali su brojni visoki gosti iz institucija vlasti BiH, predstavnici diplomatskog kora, međunarodne zajednice te javnog, kulturnog i vjerskog života BiH.

 Ž