Ministar Ramo Isak razgovarao sa predstavnikom Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka za zemlje Balkana

Sarajevo,

10.07.2024.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je danas sa Alijem Al-Baldawijem, predstavnikom Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka za zemlje Balkana.

Tokom susreta gospodin Baldawi upoznao je ministra Isaka sa trenutnom situacijom u Iraku, implemetacijom i realizacijom programa rada Parlamenta i Vlade. Sagovornici su razgovarali i o obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici, a gosp. Baldawi je tom prilikom izrazio solidarnost sa porodicama šehida i svim preživjelim u genocidu počinjenom u julu 1995. godine.

Na sastanku su zaključili da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Irаkа prijаteljski i složili su se da je u narednom periodu potrebno intenzivirati kontakte i jačati ekonomske veze između ove dvije zemlje gdje postoji mnogo prostora za saradnju te je važno nadograditi već uspostavljene odnose.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak ovom prilikom naglasio je da je obaveza svih progresivnih snaga stalna borba protiv svih oblika terorizma kako bi se uspostavili maksimalno kvalitetni zakonski uvjeti za sankcioniranje svih oblika terorističkog djelovanja.